Prinzessin_Marianne

       De peervormige tot flesvormige vrucht is gewoonlijk 65-85 mm middelgroot en bereikt een diameter van ongeveer 60 mm. De schaal heeft een groen-gele basiskleur, die meestal volledig geelbruin geroest is. Het fijne vlees is geelachtig, zoetzuur en sappig met een smaak die kan variëren afhankelijk van de locatie. De vrucht wordt gebruikt als tafelpeer of om te koken en is klaar voor plukken in het midden tot eind september; het is – met een korte houdbaarheid – dan plezierig.
De aanvankelijk snelgroeiende, later middelgroot groeiende, vormt zonder verzorging een piramidale kroon, die later wordt opgehangen. Met betrekking tot de locatie is het niet erg veeleisend en kan het ook op ruige locaties worden geplant.
De variëteit wordt gemakkelijk verward met 'Boscs Flaschenbirne'. In tegenstelling hiermee is er vaak een ringvormige bil op de steel. Bovendien is het bekergebied onregelmatig met vijf randen. De duidelijkste differentiator is echter volwassenheid. 'Princess Marianne' rijpt ongeveer midden tot eind september, terwijl 'Boscs Flaschenbirne' vier tot zes weken later rijpt. De bladeren van 'Princess Marianne' lijken lichtgroen, terwijl die van 'Boscs Flaschenbirne' donkergroen is.
 
%d bloggers liken dit: